Shell

shell kreditkort 2
4.8/5

Shell Mastercard - Ett kreditkort för dig som är bilägare

Shell Mastercard är ett kreditkort utgivet av Ikano Bank AB och storägare i Svenska delen av Shell är Finska ST1. Shell är ett av de mest kända varumärkena i denna bransch med flera hundra bensinstationer i Sverige. Shell Mastercard är ett kreditkort för dig som äger en bil och behöver tanka emellanåt, då är det fördelaktigt att inneha ett kreditkort som har flera förmåner för bilägare. Bland annat erbjuder Shell kortet 15 öre rabatt/liter, bonus på köp, 2% sparränta på insatt kapital och flera försäkringar så som: tanka-fel-försäkring, självriskeliminering vid assistans/bärgning och mycket mer, detta helt utan årsavgift. I recensionen som följer kommer vi att avhandla för, nackdelar och hjälpa dig som konsument att välja rätt tankkort. Vi ska försöka besvara frågan, är Shell Card bästa bensinkortet i Sverige?

Varför ska jag välja Shell Mastercard?

Att inneha ett bensinkort när man är bilägare är inte självklart för många, faktum är att majoriteten använder fortfarande sitt debitkort när de tankar bensin eller diesel i sitt fordon. Det man går miste om då är flera fördelar som bland annat flera fördelaktiga försäkringar. 

Shell Mastercard eller Shell-Kortet som det också kallas innehåller flera förmånliga försäkringar. Tanka-fel-försäkring ingår i detta kreditkort och det innebär precis som det låter, att om man tankar fel drivmedel i sitt fordon täcker försäkringsbolaget kostnaden för detta. Det kan vara om man tankat diesel i sin bensinbil eller tvärtom. 

Shell Mastercard är dessutom ett av få kreditkort som är helt utan årsavgift, men ändå med samma fina förmåner som flera kort med årsavgift. Man har även 45 dagars räntefri kredit som innebär att man har över en månad på sig att betala sin räkning utan att det kostar någon extra ränta på det belopp man har tagit kredit på.

 

 

Åldersgräns:

18

Inkomstkrav:

Anställd

Årsavgift:

0kr

Avi-avgift:

35kr (0kr med E-faktura)

Valutapåslag:

2,00%

Uttagsavgift:

3,00%

Korttyp:

MasterCard

Maxkredit:

100.000kr

Räntefria dagar:

45 Dagar

Kreditränta:

18,15%

Minsta månadsbetalning:

Minst 100kr

Accepterar betalningsanmärkning:

Nej

Fördelar & Nackdelar med Shell Mastercard

Rabatt på drivmedel 15 öre/liter
Kreditkortet Shell Mastercard är ett av få bensinkort eller tankkort som erbjuder rabatt på bensin eller diesel när du tankar. Kreditkortet erbjuder 15 öre rabatt/liter, det låter inte mycket men tänk på hur mycket många gånger du tankar på ett år och vad du skulle spara på att bara dra ett annat kort än ditt debitkort varje gång du tankar. 

Många bra försäkringar
Shell kortet är även fullproppat med bra försäkringar, speciellt för dig som är bilägare. Shell mastercard innehåller en tanka-fel-försäkring, självriskskydd vid bärgning eller assistans och en försäkring vid förlust av bilnyckel. Detta är försäkringar som vanligtvis inte ingår i kreditkort, och är givetvis passande för dig som är bilägare och vill få ut det lilla extra av kreditkortet du använder.

  • Tanka-fel-försäkring.
  • Självriskskydd vid bärgning eller assistans.
  • Ersättning vid förlust av fordonets nyckel.

2% Sparränta på insatt kapital
Shell Card innehåller dessutom förmånen att om du sätter in kapital på ditt kort föräntas dina pengar med 2% eftersom du förvarar pengarna på ditt Shell Mastercard. Kreditkortet är då även skyddat av insättningsgarantin. Totalt kan du spara upp til 15.000kr på sitt Shell-kort och får då cirka 300kronor/år i ränta.

Fördelar:

Nackdelar:

Effektiv ränta

Exempel från Kreditutgivare:
Shell Mastercard är en löpande kontokredit med räntefri inköpsmånad. Vid betalning av den totala skulden varje månad med e-faktura utgår ingen ränta eller avgifter (aviavgift utgår med 35 kr för pappersfaktura). Om du väljer att delbetala dina köp tillkommer en månadsränta på 1.51% (rörlig årsränta på f n 18.15% 2020-01-27) och 35 kr i aviavgift per månad om du väljer pappersfaktura, vilket ger en effektiv årsränta på 24,31% ett månadsbelopp på 935 kr och ett totalt återbetalningsbelopp på 11 225 kr vid en skuld på 10 000 kr delbetalad i 12 månader. Samtliga räntor per 2020-01-27 Kreditgivare är Ikano Bank AB (publ). Shells varumärke används under licens av St1 Sverige AB, beviljat av Shell Brands International AG

Vanliga frågor om Shell Mastercard

Nej, Shell-kortet kostar ingenting att inneha. Kreditkortet är helt gratis, utan årsavgift.

Shell Mastercard är fullspäckat med förmåner för dig som kund. Bland annat får du 15 öre/liter när du tankar på en Shellmack. Du får 2% sparränta på insatt kapital, detta helt gratis, utan årsavgift.

Shell-kortet erbjuder en maxkredit på 100.000kr.

Kreditkortet Shell Mastercard erbjuder 45 räntefria dagar.

Man behöver vara minst 18 år gammal för att ha möjlighet att ansöka om ett Shell Mastercard.

Ja, du behöver ha en taxerad inkomst i Sverige för att ha möjlighet att ansöka om Shellkortet.