Remember Flex

Remember-flex
4.5/5

Remember Flex - Ett kreditkort utan årsavgift

Remember Flex är ett kreditkort utgivet av Entercard Group AB med huvudkontor i Stockholm. Re:member Flex är ett mycket populärt kreditkort då kortet erbjuder en hel del fördelar framför andra kreditkort. Bland annat ges möjlighet att använda insamlade poäng och ta den av fina erbjudanden i deras poängshop. Kortet erbjuder dessutom en personlig ränta som gör att man belönas om ens kreditvärdighet är god. Sist men inte minst, kortet kostar inte någonting att inneha utan är helt gratis. Läs mer om alla dessa fördelar och även om kortets nackdelar i vår recension om Remember flex nedan.

Varför välja Remember Flex?

Remember Flex är det bästa kreditkortet om du vill erhålla bonusar, få  cashbacks och själv välja en individuell ränta utan att betala någon årsavgift. 

I Remember reward går det att byta bonuspoäng mot fina erbjudanden så som rabatt på 300st ansluta webbutiker. I dessa ansluta webbutiker finns det erbjudanden upp till 25% rabatt på allt ifrån kategorier som bil & hyrbil, resor & boende till tjänster & abonnemang.

Den kanske största fördelen med Re:member flex som kreditkort är att kortet erbjuder en individuell ränta där kortinnehavaren belönas om man har god kreditvärdighet. Detta kan innebära att man får en så låg ränta på som ~9,74%. 

Remember Flex har även en tillhörande app som är mycket smidig och ger en bra överblick. I appen går bland annat att se aktuellt saldo, senaste transaktioner, ansöka om en ännu högre kredit, föra över pengar till ditt bankkonto, reklamera en transaktion eller se din faktura information.

Åldersgräns:

20

Inkomstkrav:

Heltidsanställd

Årsavgift:

0kr

Avi-avgift:

29kr (0kr med E-faktura)

Valutapåslag:

1,75%

Uttagsavgift:

3,00%

Korttyp:

MasterCard

Maxkredit:

100.000kr

Räntefria dagar:

56 Dagar

Kreditränta:

9,74 – 24,74%

Minsta månadsbetalning:

3% (Minst 150kr)

Accepterar betalningsanmärkning:

Nej

Fördelar & Nackdelar med Remember Flex

Många fördelar med Remember Flex
Kreditkortet Remember flex från Entercard har många fördelar när det kommer till bonusinsamlig, cashback och framförallt låg avgift. Kortet är med alla sina fördelar och den låga avgiften på 0kr per år ett av de populäraste korten som finns tillgängligt på marknaden.

Bonuspoäng på alla köp
Varje gång Remember flex används samlar man på sig poäng och dessa insamlade poäng kan sedan lösas in mot rabatt i Remember reward som är Remembers egna poängshop. I Remember reward finns 300 ansluta butiker representerade, allt från hotell till däckbyte eller barnkläder. Bland annat hos Hotels.com, Däckonline och Polarn O. Pyret. 

Individuell ränta och ingen årsavgift
Kortets allra största fördel är att det inte kostar något överhuvudtaget att inneha, men ändå ingår alla förmåner som ett debitkort inte erbjuder. Remember flex ränta erbjuds individuellt per kund och belönas om man betalar sina räkningar i tid och inte har några betalningsanmärkningar eftersom kreditvärdigheten bedöms, är kreditvärdigheten mycket god kommer en lägre ränta att tillämpas.

Fördelar:

Nackdelar:

Effektiv ränta

Exempel från Kreditutgivare:
Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74%-24,74% (2020-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24%, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Mer information

Vanliga frågor om Re:member Flex

Nej, Remember flex är helt gratis att inneha och kostar inget i årsavgift.

Remember Flex erbjuder flera förmåner för dig som kund. Bland annat ackumuleras poäng för varje transaktion som genomförs och dessa poäng går att lösa in mot fina erbjudanden i Remember Reward som är Remembers poängshop.

Kreditkortet erbjuder en maxkredit på 100.000kr

Kreditkortet Remember Flex erbjuder 56 dagars räntefri kredit. 

Man behöver vara minst 20 år gammal för att ha möjlighet att ansöka om Remember Flex.

Ja, du behöver vara anställd och inte ha några betalningsanmärkningar för att ha möjlighet att ansöka om Remember Flex.