Preem Mastercard

Preem kreditkort
4.5/5

Preem Mastercard - Ett kreditkort med rabatt på drivmedel

Preem Mastercard är ett kreditkort utgivet av Ikano Bank avsett för dig som är bilägare och vill tjäna på att använda ett särskilt kreditkort framför ett annat. Preem Mastercard är ett kreditkort fullspäckat med förmåner för dig som är bilägare. Bland annat erbjuder Preem-kortet en fantastisk drivmedelrabatt som innebär 25 öre/litern på alla Preems bemannade stationer och 10 öre/litern på obemannade stationer. Dessutom innehåller kreditkortet från Preem flera bra reseförsäkringar och en utmärkt tanka-fel-försäkring om olyckan skulle vara framme och du har råkat tanka diesel i bensintanken. I recensionen nedan kan du läsa mer utförligt om dessa fördelar och om kreditkortets övriga för och nackdelar. 

Varför välja Preem Mastercard?

Ett bensinkort eller tankkort som vissa också väljer att kalla det kan komma väl tillpass om man är bilägare och vill få ut det lilla extra av ett kreditkort som andra kort inte har. Preem Mastercard är ett kreditkort som alla andra, med många räntefria dagar, liknande kreditränta och med en hög maxkredit. Utöver detta har kreditkortet två stora fördelar som stavas drivmedelrabatt och tanka-fel-försäkring.

Kreditkortet Preem Mastercard är helt gratis att inneha, det kostar alltså ingenting. Trots att kreditkortet inte har någon årsavgift besparas man inte på förmåner så som ovan nämnda kombinerat med ett flertal andra som bonus och cashback som även gäller för köp utomlands. Varje gång du har tjänat ihop minst 50kronor kommer bonusen att betalas ut en gång i kvartalet. 

Kreditkortet erbjuder även fördelen att låta dig handla på kredit som ett kreditkort sig bör, men det positiva är att det går att handla på kredit i upp till 56 dagar utan att behöva betala någon ränta på utnyttjad kredit. Därefter kostar det ~16,85% ränta på utnyttjad kredit, läs mer nedan för information om exempel på effektiv ränta från kreditutgivare.

 

Åldersgräns:

18

Inkomstkrav:

Inget krav

Årsavgift:

0kr

Avi-avgift:

25kr (0kr med E-faktura)

Valutapåslag:

2,50%

Uttagsavgift:

2,00%

Korttyp:

MasterCard

Maxkredit:

60.000kr

Räntefria dagar:

56 Dagar

Kreditränta:

17,40%

Minsta månadsbetalning:

Minst 100kr

Accepterar betalningsanmärkning:

Nej

Kredit

Räntefria dagar

Preem Mastercard är ett kreditkort som alla andra och erbjuder flera räntefria dagar, exakt antal är 56 dagar. Då har man efter utnyttjad kredit 56 dagar på sig att betala fakturan för att den inte ska förfalla och du ska behöva betala en ränta på ~18,15% på kreditutnyttjat belopp. 

Erbjuder Preem Mastercard någon sparränta?

Många kreditkort erbjuder även sparränta om man sätter över en summa pengar på sitt kreditkort. Preem Mastercard erbjuder 1,60% i sparränta på insatt kapital upp till 15.000kr. Denna insättning omfattas även av den statliga insättningsgarantin. 

Rabatt, Bonus & Cashback

Rabatt på drivmedel och andra erbjudanden

Preem Mastercard är det bästa kreditkortet i sitt slag när det kommer till drivmedelrabatt på bensin och diesel. Med kreditkortet från Preem får du 25 öre/l på bemmanade Preem-stationer och 10 öre/litern på obemannade stationer. 

 • 25 öre/liter rabatt på bemmande Preem-stationer
 • 10 öre/liter rabatt på obemmanade Preem-stationer

Utöver drivmedelsrabatten får du även andra erbjudanden på mina sidor i preem-appen eller på nätet som du loggar in via ditt mobila BankID

Bonus & cashback

Preem-kortet har även ett väldigt fördelaktigt bonussystem som innebär att när du har handlat för en viss summa får du cashback i form av en check som går att lösa in på en bemannad preemstation.

Bonusen beräknas på din kreditgräns varje månad och du får då 0,5% i bonus. Om du har en kreditgräns på 30.000kr, kan du maximalt få 150kr i cashback per månad. 

Varje gång din bonus har uppnåt ett belopp på 50kronor betalas den en gång varje kvartal, närmare bestämt i Februari, Maj, Augusti och i November.

Försäkringar

Reseförsäkring

Kreditkortet Preem Mastercard erbjuder även en kompletterande reseförsäkring som är bekväm att ha om något utförutsett händer när du är på resande fot. Försäkringen gäller alltid om du betalar minst 75% av din resa med Preem-kortet.

Försäkringen omfattar bland annat ersättning vid försening till färdmedel vid avresa till flygplatsen upp till 4 timmar. Försäkringen täcker även försening av bagage vid resmål utanför Sverige om bagaget är mer än 6 timmar försenat. 

Försäkringen omfattar även avbeställningsskydd om du av någon anledning skulle bli akut sjuk innan avresa. Kvitto måste bifogas i efterhand. Utöver detta ingår även en försäkring som kompletterar din hemförsäkring om du är på resande fot. Du får då ersättning för kostnaden som överstiger hemförsäkringens självrisk.

 • Ersättning vid försening av allmänt färdmedel till flygplats
 • Ersättning vid försenat bagage 
 • Avbeställningsskydd om vid sjukdom
 • Kompletterande hemförsäkring vid skada under tiden du reser

Tanka-fel-försäkring

Kreditkortet Preem Mastercard är även ett så kallat bensinkort eller tankkort och bör därför ha någon försäkring som täcker kostnader för oförutsedda utgifter som rör bilen.

Preem-kortet har en så kallad tanka fel försäkring som innebär att vid feltankning ingår en försäkring som täcker kostnaderna för sanering av bränsletanken, bränslesystemet och byte av bränslefilter som allt är förstört av det felaktigt tankade drivmedlet.

Om olyckan är framme och du har tankat med fel drivmedel i din bil täcker tanka-fel-försäkringen från Preem Mastercard kostnader för upp till 3.000 kronor per skada.

Ingår i tanka-fel-försäkringen:

 • Sanering av bränsletank
 • Sanering av bränslesystem
 • Byte av bränslefilter

Maximal ersättningsniv uppgår till 3000kr vid feltankning.

Fördelar & Nackdelar med Preem Mastercard

Rabatt på drivmedel 25 öre/liter & 10 öre/liter
Preemkortet erbjuder en mängd förmåner för dig som är bilägare. Bland annat får du rabatt på drivmedel som: bensin och diesel på Preem-stationer. 25 öre/litern på bemannande och 10 öre/litern på obemannade Preem-stationer. Detta är en stor fördel för Preemkortet eftersom det bara är Preem och Shell som erbjuder rabatt på drivmedel.

Många bra försäkringar
Kreditkortet innehåller även ett flertal bra försäkringar, bland annat flera kompletterade reseförsäkringar som är positivt när man är på resande fot. Dessutom ingår även en tanka-fel-försäkring som är positivt om olyckan skulle vara framme och man har tankat fel.

 • Tanka-fel-försäkring.
 • Kompletterande reseförsäkringar.

Cashback när du handlar med Preemkortet
Preem Mastercard erbjuder även dig som kund cashback när du handlar med preemkortet och får beroende på din kreditgräns en viss återbärning som betalas ut fyra gånger om året om beloppet har uppnått 50 kronor. Få kort erbjuder cashback, detta är därför en mycket stor fördel för Preem Mastercard.

Fördelar:

Nackdelar:

Effektiv ränta

Exempel från Kreditutgivare:
Preem MasterCard är en löpande kontokredit. Vid betalning av den totala skulden varje månad med e-faktura utgår ingen ränta eller avgifter (aviseringsavgift utgår med 25 kr för pappersfaktura). Du kan välja att skjuta fram betalningen/delbetala dina köp. Då tillkommer en rörlig årsränta på 17,40 %, 2020-04-21 och 25 kronor i aviseringsavgift per månad, vilket ger en effektiv årsränta på 21,82 %. Vid en skuld på 10 000 kronor, delbetalad under 12 månader, ger en månadskostnad på 926 kronor (inklusive amortering, ränta och aviseringsavgift) och ett totalt återbetalningsbelopp på 11110 kronor.

Mer information

Vanliga frågor om Preem Mastercard

Nej, Preem Mastercard är helt gratis att inneha, helt utan årsavgift.

Preemkortet erbjuder flera förmånliga erbjudanden så som drivmedelsrabatt, tanka-fel-försäkring, kompletterande reseförsäkringar och cashback. 

Preem-kortet erbjuder en maxkredit på 100.000kr.

Kreditkortet från Preem erbjuder 56 räntefria dagar.

Man behöver vara minst 18 år gammal för att ha möjlighet att ansöka om ett Preem Mastercard.

Nej, kreditkortet har inga krav på inkomst.

Andra bra kreditkort