OKQ8 VISA

OKQ8-kreditkort
4.7/5

OKQ8 VISA - Ett bensinkort med rabatt på drivmedel

OKQ8-kortet är ett kreditkort utgivet av OKQ8 Bank AB som har varit verksamma som bank sedan grundandet 2009. Bolaget är i sin tur av samägt av det anrika OK Ekonomisk Förening och Kuwait Petroleum International. OKQ8 Visa är ett kreditkort avsett för dig som är bilägare och vill få lite extra förmåner i form av rabatter, bonusar och cashbacks som ackumuleras när du genomför en transaktion med ditt kreditkort från OKQ8. Bland annat får du med detta kreditkort drivmedelrabatt när du tankar, cashback på ackumulerade poäng och ett omfattande försäkringspaket.

Varför välja OKQ8 VISA?

Ett kreditkort kan vara bra att ha om man vill få flera räntefria dagar, möjlighet till delbetalning, rabatter och bonus. OKQ8 Visa är ett kreditkort likt många andra, men är nischat som ett bensinkort eller tankkort som det också kallas. Kortet erbjuder utöver alla fördelar som ett kreditkort innehåller även förmåner som rabatt på drivmedel, sparränta på insatt kapital och återbäring eller cashback på allt du handlar på OKQ8.

OKQ8 Visa är ett kreditkort som är helt kostnadsfritt att inneha, det medför alltså inte någon årsavgift som många andra kreditkort har. Då får man alla de fördelar som kreditkortet innehåller, men utan att betala någon kostnad för dessa. 

Alla kreditkort ger dig givetvis möjligheten att handla på kreditkortets kredit och detta medför en kreditränta, men OKQ8-kortet erbjuder 45 dagars räntefri kredit. Detta innebär att du kan handla med kreditkortet och inte betala räkningen förrän efter 45 dagar efter inköp. Efter att fakturan har förfallit får du däremot betala en effektiv kreditränta på ~15,57 om du använder e-faktura och utnyttjar en kredit på 30.000kr.

 

Åldersgräns:

18

Inkomstkrav:

Inget krav

Årsavgift:

0kr

Avi-avgift:

25kr (0kr med E-faktura)

Valutapåslag:

2,50%

Uttagsavgift:

2,00%

Korttyp:

MasterCard

Maxkredit:

60.000kr

Räntefria dagar:

56 Dagar

Kreditränta:

17,40%

Minsta månadsbetalning:

Minst 100kr

Accepterar betalningsanmärkning:

Nej

Kredit

Räntefria dagar

OKQ8s kreditkort har som tidigare nämnt flera dagars räntefri kredit som de flesta andra kreditkort. Antal dagar räntefria dagar är 45 dagar. Detta är godkänt, men det finns flera konkurrenter som knäcker OKQ8 visa när det kommer till antal dagar räntefri kredit. Det är dock ändå fler än en månads räntefri kredit vilket ofta gör att man har möjlighet att invänta en till lön för att betala av sin kredit innan fakturan hinner förfalla. 

 • Totalt 45 räntefria dagar

Erbjuder OKQ8 Visa någon sparränta?

Det finns flera kreditkort som erbjuder dig som kund möjlighet att få sparränta på insatt kapital och så även kreditkortet från OKQ8. Detta kort erbjuder 0,75% i sparränta på insatt kapital där maxinsättning är 150.000kr. Det innebär att om du sätter in 150.000 kronor får 1125 kronor i ränta på insatt kapital. En insättning som även omfattas av den statliga insättningsgarantin.

 • 150.000kr insatt kapital ger 1.125kr i ränta/år.

Rabatt, Bonus & Cashback

Rabatt på drivmedel och andra erbjudanden

En stor fördel när det kommer till val av bensin eller tankkort är givetvis hur mycket man får i drivmedelsrabatt när man tankar bensin eller diesel med sitt kreditkort. OKQ8 Visa har förmånen att erbjuda dig som tankar på en OKQ8 bensinstation en rabatt på 20 öre/liter i cashback på bensin och diesel när du tankar.

 • 20 öre/liter rabatt på ALLA OKQ8s bensinstationer 

Det finns utöver drivmedelsrabatten även fler fördelaktiga erbjudanden och rabatter som tillkommer om du väljer att handla med ditt OKQ8 kreditkort. Du får rabatter och fina erbjudanden på alla OKQ8-stationer och cashback på allt du handlar. 

 • Var 6:e kaffekopp helt utan kostnad
 • Var 6:e biltvätt helt utan kostnad

Bonus & cashback

OKQ8-kortet erbjuder även dig möjligheten att samla på dig bonus som ger dig cashback i OKQ8s bensinstationer eller i form av kontanter som löses ut i kassan i utbyte mot den check du får i brevlådan.

Kreditkortet från OKQ8 genererar 0,3% för alla köp i Sverige såväl som utomlands. Om du väljer att handla med OKQ8 Visa i på en OKQ8-station får du 0,6% i cashback baserat på summan du handlar för.

 • 0,3% i cashback för summan du handlar för

Var tredje månad skickas en bonuscheck till dig som du antingen kan handla för på en OKQ8-station eller lösa in mot kontanter. 

Försäkringar

Reseförsäkring

De flesta kreditkort erbjuder någon form av försäkring, ofta i form av en reseförsäkring. En reseförsäkring innebär att om man betalar sin resa till 75% med kreditkortet omfattas man av ett stort paket av olika försäkringar som är fördelaktiga när man är på resande fot.

Försäkringen omfattar bland annat ersättning vid försening till färdmedel vid avresa till flygplatsen upp till 4 timmar. Försäkringen täcker även försening av bagage vid resmål utanför Sverige om bagaget är mer än 6 timmar försenat.

Försäkringen omfattar även avbeställningsskydd om du av någon anledning skulle bli akut sjuk innan avresa. Kvitto måste bifogas i efterhand. Utöver detta ingår även en försäkring som kompletterar din hemförsäkring om du är på resande fot. Du får då ersättning för kostnaden som överstiger hemförsäkringens självrisk.

 • Ersättning vid försening av allmänt färdmedel till flygplats
 • Ersättning vid försenat bagage 
 • Avbeställningsskydd om vid sjukdom
 • Kompletterande hemförsäkring vid skada under tiden du reser

Tanka-fel-försäkring

Kreditkortet Preem Mastercard är även ett så kallat bensinkort eller tankkort och bör därför ha någon försäkring som täcker kostnader för oförutsedda utgifter som rör bilen.

Preem-kortet har en så kallad tanka fel försäkring som innebär att vid feltankning ingår en försäkring som täcker kostnaderna för sanering av bränsletanken, bränslesystemet och byte av bränslefilter som allt är förstört av det felaktigt tankade drivmedlet.

Om olyckan är framme och du har tankat med fel drivmedel i din bil täcker tanka-fel-försäkringen från Preem Mastercard kostnader för upp till 3.000 kronor per skada.

Ingår i tanka-fel-försäkringen:

 • Sanering av bränsletank
 • Sanering av bränslesystem
 • Byte av bränslefilter

Maximal ersättningsniv uppgår till 3000kr vid feltankning.

Fördelar & Nackdelar med Preem Mastercard

Rabatt på drivmedel 25 öre/liter & 10 öre/liter
Preemkortet erbjuder en mängd förmåner för dig som är bilägare. Bland annat får du rabatt på drivmedel som: bensin och diesel på Preem-stationer. 25 öre/litern på bemannande och 10 öre/litern på obemannade Preem-stationer. Detta är en stor fördel för Preemkortet eftersom det bara är Preem och Shell som erbjuder rabatt på drivmedel.

Många bra försäkringar
Kreditkortet innehåller även ett flertal bra försäkringar, bland annat flera kompletterade reseförsäkringar som är positivt när man är på resande fot. Dessutom ingår även en tanka-fel-försäkring som är positivt om olyckan skulle vara framme och man har tankat fel.

 • Tanka-fel-försäkring.
 • Kompletterande reseförsäkringar.

Cashback när du handlar med Preemkortet
Preem Mastercard erbjuder även dig som kund cashback när du handlar med preemkortet och får beroende på din kreditgräns en viss återbärning som betalas ut fyra gånger om året om beloppet har uppnått 50 kronor. Få kort erbjuder cashback, detta är därför en mycket stor fördel för Preem Mastercard.

Fördelar:

Nackdelar:

Effektiv ränta

Exempel från Kreditutgivare:
Preem MasterCard är en löpande kontokredit. Vid betalning av den totala skulden varje månad med e-faktura utgår ingen ränta eller avgifter (aviseringsavgift utgår med 25 kr för pappersfaktura). Du kan välja att skjuta fram betalningen/delbetala dina köp. Då tillkommer en rörlig årsränta på 17,40 %, 2020-04-21 och 25 kronor i aviseringsavgift per månad, vilket ger en effektiv årsränta på 21,82 %. Vid en skuld på 10 000 kronor, delbetalad under 12 månader, ger en månadskostnad på 926 kronor (inklusive amortering, ränta och aviseringsavgift) och ett totalt återbetalningsbelopp på 11110 kronor.

Mer information

Vanliga frågor om Preem Mastercard

Nej, Preem Mastercard är helt gratis att inneha, helt utan årsavgift.

Preemkortet erbjuder flera förmånliga erbjudanden så som drivmedelsrabatt, tanka-fel-försäkring, kompletterande reseförsäkringar och cashback. 

Preem-kortet erbjuder en maxkredit på 100.000kr.

Kreditkortet från Preem erbjuder 56 räntefria dagar.

Man behöver vara minst 18 år gammal för att ha möjlighet att ansöka om ett Preem Mastercard.

Nej, kreditkortet har inga krav på inkomst.

Andra bra kreditkort