Marginalen Gold

Marginalen-Gold
4.5/5

Marginalen Gold - Ett kreditkort utgivet av Marginalen Bank

Marginalen Gold är ett kreditkort utgivet av nischbanken Marginalen Bank AB med huvudkontor i Stockholm. Kreditkortet erbjuder en hel del förmåner för dig som väljer att ansöka om ett Marginalen Gold. Bland annat finns möjligheten att koppla kortet till flera digitala plånböcker bland annat med Samsung pay, Google Pay och till Fidesmo som möjliggör att du kan koppla kreditkortet till vissa klockor och armband med inbyggt NFC-chip. Detta kombinerat med en mycket smidig och lättorienterad app gör kreditkortet ett bra alternativ i en djungel av kreditkort. Nedan går att läsa en mer utförlig recension om Marginalen Gold med fördelar, nackdelar och betyg. 

Varför välja Marginalen Gold?

Marginalen Gold är ett kreditkort som ger mersmak. Framför allt på grund av dess möjlighet att ansluta digitala plånböcker, många dagars räntefri kredit och en bankapp som gör det enkelt att välja återbetalningstid och möjlighet till smidig delbetalning.

Den kanske allra största fördelen med Marginalen Gold jämfört med konkurrenter är att kortet går att ansluta till Google pay, Samsung pay och Fidesmo. Google och Samsung pay är tjänster som växer lavinartat och i Norden är vi värdsbäst på utveckningen av digitala betalningar. För närvarande (2020-09-19) är det Marginalen Gold,  Marginalen Traveller och Komplett Bank de enda kreditkorten som har stöd för digitala plånböcker och det är för många viktigt att denna möjligheten finns.

Kreditkortet Marginalen Gold erbjuer även en förstklassig app som är mycket användarvänlig och lättorienterad även för den otekniske. I Bankappen går det att delbetala sina köp, kreditlimiten kan ökas/minskas, överföringar till andra konton är möjliga och  det går att betala sina fakturor från marginalen med plusgiro och bankgiro. Marginalen Banks App ger en mycket bra överblick över ens ekonomi om man använder kreditkortet som sitt första val i plånboken vid sina  dagliga inköp.

 

Åldersgräns:

20

Inkomstkrav:

120.000kr

Årsavgift:

0kr 1år därefter 195kr

Avi-avgift:

25kr (0kr med E-faktura)

Valutapåslag:

1,65%

Uttagsavgift:

3,00%

Korttyp:

Visa

Maxkredit:

100.000kr

Räntefria dagar:

50 Dagar

Kreditränta:

16,90%

Minsta månadsbetalning:

Minst 150kr

Accepterar betalningsanmärkning:

Nej

Fördelar & Nackdelar med Marginalen Gold

Många fördelar med Marginalen Gold
Kreditkortet Marginalen Gold är ett mycket fördelaktigt val av kreditkort. Det är ett mycket bra val om man vill ha ett kreditkort som ligger tekniskt i framkant när det kommer till digitala betalningar och en mycket användarvänlig bankapp. I övrigt är det relativt likt de flesta andra kreditkort när det kommer till kreditränta, räntefria dagar och övriga avgifter.

Bonuspoäng & Cashback
Varje gång Marginalen Gold används för att göra en inköp kommer poäng att ackumuleras och dessa poäng går att lösa in mot fina erbjudanden. Marginalen bank har en egen poängshop som gäller för Marginalen Gold. Detta förmånsprogram ger tillbaka 25% som kan användas att handlas för i 300 ansluta e-handelsbutiker. Förmånsprogrammet heter handla smart och finns som en app i telefonen eller som tillägg i din webbläsare hos bland annat Google Chrome. 

Många försäkringar
Kreditkortet innehåller flera fördelaktiga försäkring och dessa gäller så länge inköpet görs med kreditkortet till 75% av priset av artikeln. Följande försäkringar ingår i Marginalen Gold: Avbeställningsskydd, Resestartskydd, Försening av allmänt färdmedel, Bagageförsening, Självriskskydd, Självriskeliminering vid hyrbil utomlands, Allrisk – hemelektronik, Allrisk övrigt, Förlust av nyckel, Tanka-fel-försäkring och Övrig självriskeliminering. Läs mer här.

Stöd för digitala plånböcker
Som vi tidigare har avhandlat har Marginalen Gold stöd för digitala plånböcker, men eftersom detta är en stor fördel för detta kreditkort måste det redovisas även här i denna kategorin. Kreditkortet kan användas med både Samsung pay, Google Pay och Fidesmo.  

Fördelar:

Nackdelar:

Effektiv ränta

Exempel från Kreditutgivare:
17,73 % vid uppskjuten betalning och utnyttjad kredit på 20 000 kr.

Mer information

Vanliga frågor om Marginalen Gold

Kreditkortet Marginalen Gold kostar 0kr första året och därefter har det en årsavgift på 195kr/år.

Marginalen Gold erbjuder mängder med förmåner för dig som kund. Bland annat går det att betala med Samsung pay, Google pay och Fidesmo Pay. Kortet omfattas dessutom av ett omfattande försäkringspaket med totalt nio stycken försäkringar. 

Kreditkortet Marginalen Gold erbjuder en maxkredit på 100.000kr.

Kreditkortet Marginalen Gold erbjuder totalt 50 räntefria dagar.

Man behöver vara minst 20 år gammal för att ha möjlighet att ansöka om ett Marginalen Gold.

Ja, du behöver vara heltidsanställd med en inkomst på 120.000kr/år för att ha möjlighet att ansöka om ett Marginalen Gold.