Komplett Bank

Komplett Kreditkort
4.6/5

Komplett Bank - Ett kreditkort utgivet av Komplett bank

Komplett bank är ett kreditkort utgivet av den norska hemelektronik e-handlaren. I denna recension går vi igenom för och nackdelar med att inneha detta kort. Det finns många aspekter att ha i åtanke när man väljer ett kreditkort. Vad har kortet för maxkredit, årsavgift, effektiv ränta, räntefria månader, reseförsäkring, valutapåslag och mycket mer. Vi går igenom allt detta och sammanställer det i en lättläslig recension.

Varför välja komplett banks kreditkort?

Komplett banks kreditkort är ett utmärkt kort då det har många fördelar som ett vanligt debitkort inte har. Det är framförallt ett bra kredikort för dig som handlar mycket på nätet. Kortet har ett fantastiskt bonussystem som genererar extrapoäng när det används på för nätshopping. 

Komplett har ett exempel på sin hemsida där man visar att 100 poäng är lika mycket som 100kr. Om du handlar för 1000kr på kompletts hemsida får du 4% av 1000kr i poäng, alltså 40 poäng. Du får 1% på totalbeloppet i poäng när du handlar över 20 000. Du får dessutom 0,5% på alla övriga köp som görs med komplett banks kreditkort. Dessa insamlade poäng vid varje köp omsätts sedan i cashbacks vilket innebär att du får återbäring på dina insamlade poäng.

Komplett erbjuder 50 dagars räntefri kredit, vilket innebär att du kan handla med kreditkortet och inte behöva betala förrän 50 dagar senare. Detta är en fördel som de flesta kreditkort erbjuder, men ack så viktig för många. Om du passerar datumet för räntefri kredit blir du dessvärre ålagd att betala en ränta på din utnyttjade kredit.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att komplett banks kreditkort är ett av de bättre kreditkorten på den svenska marknaden och har många fördelar. Om du står inför valet att välja ett kreditkort kommer du sannolikt inte att bli besviken om du väljer kreditkortet från komplett bank.

Åldersgräns:

20

Inkomstkrav:

Heltidsanställd

Årsavgift:

0kr

Avi-avgift:

35kr pappersfaktura (0kr vid e-faktura)

Valutapåslag:

1,75%

Uttagsavgift:

Utan kostnad

Korttyp:

MasterCard

Maxkredit:

50.000kr

Räntefria dagar:

50 Dagar

Kreditränta:

21,40 – 24,90%

Minsta månadsbetalning:

3% (Minst 300kr)

Accepterar betalningsanmärkning:

Nej

Fördelar & Nackdelar med Komplett Bank kreditkort

Stöd för digitala plånböcker
Kompletts banks kreditkort är ett av få kort som är kompatibelt med digitala plånböcker. Med en digital plånbok kan du förvara kortet i din smartphone och slippa att bära runt på ett plastkort i plånboken. Du kan använda kompletts kreditkort till Apple pay, Samsung pay och Google Pay. Detta är enligt oss den största fördelen med detta kort jämfört med konkurrenter då de inte erbjuder denna tjänst.

Egen pin-kod
Kompletts kreditkort erbjuder dig som kund att välja en egen pin-kod till ditt kreditkort. Detta gör det smidigt att välja en kod som man har till flera saker eller om man har glömt pin-koden går den enkelt att återställa.

Ingen uttagsavgift
En till fördel som kompletts kreditkort har är att man inte behöver betala en så kallad uttagsutgift när du plockar ut pengar i en bankomat utomlands i utländsk valuta. Alla länder i världen har inte kommit så långt som Sverige och Norden med kontaktlösa betalningar och då tvingas man ibland när man är på resande fot att plocka ut pengar i en bankomat. Detta kostar i normalfallet några procent i avgift på uttaget. Detta är alltså inte fallet med kompletts kreditkort, utan här är det helt konstnadsfritt att ta ut pengar i bankomat i utländsk valuta.

Fördelar:

Nackdelar:

Effektiv ränta

Exempel från kreditutgivaren:
En utnyttjad kredit på 10 000 kr med löptiden 12 månader har en effektiv ränta på 23,63%.
Mer information