Klarna kort

klarna-kort
4.5/5

Klarna kort - Ett kreditkort utgivet av Klarna Bank

Klarna kort är ett slags hybridkort med både möjlighet att koppla till bankkonto och som även kan användas som ett kreditkort. Klarnakortet är utgivet av nischbanken Klarna Bank AB som är bekant för de flesta som har handlat på nätet. Klarna kortet erbjuder en hel del fördelar för sina kunder så som en användarvänlig och lätthanterlig app där man får bra överblick över sina transaktioner och med möjlighet till delbetalning, att betala senare eller på direkten. Klarnakortet har även stöd för digitala plånböcker så som Apple pay, Samsung pay och Google pay. Nedan går att läsa en utförlig recension om Klarna-kortet med för, nackdelar och omdöme.  

Varför välja Klarna kort?

Klarnakortet är utgivet av Klarna Bank och är ett mycket smidigt och bra tillskott i sin digitala plånbok om man vill ha allt på ett ställe och få bra överblick över sina inköp. Eftersom kortet även fungerar som kreditkort är det givetvis flera veckors räntefri kredit som man kan nyttja om man inte vill betala allt på en gång.  

Klarna kortet är även mycket fördelaktigt rent tekniskt då kreditkortet har stöd för digitala plånböcker så som Apple pay, Samsung Pay och Google pay. Här ligger man i framkant jämfört med flera konkurrenter, många använder inte längre ett plastkort när de betalar i butik och de flesta handlarna erbjuder möjligheten med NFC att genomföra transaktionen med en digital betalning. 

Positivt är att Klarna har stöd för alla tre stora aktörerna inom digitala betalningar så som Apple pay, Samsung pay och Google pay eftersom vissa enbart erbjuder Samsung eller Google, men inte Apple.

Kreditkortet/debitkortet från Klarna erbjuder även en lätthanterlig och användarvänlig app som många säkert redan är bekanta med sedan tidigare om man har handlat på nätet och betalat med Klarna. I appen kategoriseras även vad man lägger pengar på och kan lätt få en bra överblick om man har onödiga utgifter.

I Klarna-appen kan man även frysa kortet om det av någon anledning har försvunnit eller blivit stulet. Dessutom är det möjligt  i appen att se vilken pin-kod om man har glömt bort den.

 

Åldersgräns:

18

Inkomstkrav:

Anställning

Årsavgift:

0kr

Avi-avgift:

29kr med betala senare

Valutapåslag:

0,00%

Uttagsavgift:

0,00%

Korttyp:

Visa

Maxkredit:

100.000kr

Räntefria dagar:

45 Dagar

Kreditränta:

14,00%

Minsta månadsbetalning:

Minst 50kr

Accepterar betalningsanmärkning:

Nej

Fördelar & Nackdelar med Klarna-kortet

Många fördelar med Klarna-kortet
Det finns som tidigare nämnt flera fördelar med att använda klarnakortet i vardagen av många anledningar. Utöver alla tekniska fördelar med appen och stöd för digitala betalningar går det även att använda som en vanligt kreditkort med flera räntefria veckor och flera bra försäkringar helt utan årsavgift.

Många försäkringar
Kreditkortet från Klarna innehåller flera försäkringar om man är på resande fot som benämns reseförsäkringar. Klarnakortets reseförsäkring innehåller Avbeställningsskydd, Försening av bagage på inresa så väl som Bagageförsening på utresa, för att bli täckt av dessa försäkringar på resan behöver man betala mer än 50% av summan som resan kostar. Försäkringen omfattar totalt alla familjemedlemmar och upp till tre stycken medresenärer. 

Stöd för digitala plånböcker
Som vi tidigiare har nämnt är har klarakortet även stöd för digitala plånböcker vilket vi tycker är väl värt att nämna igen som en stor fördel eftersom många konkurrenter inte erbjuder denna möjlighet. I Norden erbjuder de flesta butiker idag konaktlösabetalningar med NFC och då fungerar Apple pay, Samsung pay,  Google pay och Fitbit pay som Klarnakortet har stöd för.  

Fördelar:

Nackdelar:

Vanliga frågor om Klarnakortet

Nej, kortet från Klarna kostar ingenting att inneha, det är helt gratis.

Klarnakortet erbjuder en hel del fördelar för dig som kund. Bland annat erbjuder man en lätthanterlig app som är överskådlig med bra funktioner. Utöver detta har även Kortet från Klarna stöd för digitala plånböcker som Apple pay, Samsung pay, Google pay och Fitbit pay.

Klarnakortet erbjuder en maxkredit på 100.000kr.

Kreditkortet klarna kort erbjuder totalt 45 räntefria dagar.

Man behöver vara minst 18 år gammal för att ha möjlighet att ansöka om ett klarna kort.

Ja, du behöver vara anställd med en inkomst på minst 15.000/kr per månad.