Coop MasterCard Mer

Coop_CMYK
4.3/5

Coop MasterCard Mer- Ett kreditkort utgivet av Coop

Coop MasterCard Mer är ett kreditkort som utges av Coop. I denna recension av kreditkortet går vi igenom för och nackdelar med att inneha detta kort. Det finns många aspekter att ha i åtanke när man väljer ett kreditkort. Vad har kortet för maxkredit, årsavgift, effektiv ränta, räntefria månader, reseförsäkring, valutapåslag och mycket mer.

Varför Coop MasterCard Mer?

Coop mastercard är ett kreditkort utgivet av kreditutgivaren entercard group ab. Coop mastercard mer erbjuder ett kreditutrymme på 100.000kr vilket är mycket generöst. Vid större inköp kan det komma väl till användning. 

Coopkortet är väldigt fördelaktigt som matkort och används med fördel för den typen av inköp. Kortet har ett omfattande bonussystem och genererar 0,5 poäng per varje krona du handlar för. Om du handlar mat på Coop får du dessutom 0,5 poäng extra per krona. Detta innebär att du får 1 poäng för varje krona när du handlar med Coop Mastercard Mer hos Coop.

För de insamlade poängen för varje inköp kan som tidigare nämnt användas i Coops omfattande poängshop. Bland annat kan man få cashback på matvaror. Exempelvis kan 200.000 poäng inlösas mot en värdecheck på 2000kr att handla för i Coops butiker.

Kortet erbjuder även en väldigt fördelaktig reseförsäkring som villkoras om du betalar 75% av din resa med Coop Mastercard Mer. Försäkringen omfattar avbeställningsskydd, försenat bagage och självriskskydd på hemförsäkringen. 

Åldersgräns:

18

Inkomstkrav:

0kr

Årsavgift:

0kr

Avi-avgift:

0kr vid e-faktura

Valutapåslag:

1,75%

Uttagsavgift:

0kr

Korttyp:

MasterCard

Maxkredit:

100.000kr

Räntefria dagar:

55 Dagar

Kreditränta:

19,99%

Minsta månadsbetalning:

3% (minst 300kr)

Accepterar betalningsanmärkning:

Nej

Fördelar & Nackdelar med Coop Mastercard Mer

Många räntefria veckor
Med ett Coop kreditkort får du 55 räntefria dagars kredit vilket innebär att du kan skjuta på betalningen i nästan två månader efter att du gjort dina inköp. Det finns även möjlighet att delbetala fakturan till en låg ränteavgift vilket är mycket flexibelt och gör att du kan anpassa det till din rådande ekonomiska situation.

Måste var medlem i Coop
För att kunna ansöka om ett Coop kreditkort måste du vara medlem i Coop sen tidigare. Det är mycket enkelt att bli medlem i Coop och det finns inga krav för att bli Coopmedlem. Det kan vara en nackdel om du inte är intresserad av att vara medlem i Coop men då kan du välja något av våra andra kort som vi recenserat.

Inte bara ett matkort
Handlar du på Coop sen tidigare är deras kreditkort ett mycket bra komplement till ditt befintliga Coopkort och det är gynnsamt att använda det på alla köp du gör, speciellt de som görs i Coops butiker. För att vara ett kort som är utgivet av en matbutik är det ett mycket bra resekort och är flexiblare än många andra kort. Nackdelen är att du måste vara Coopmedlem sen tidigare, att de tar ut en årsavgift och att det är valutapåslagavgift om du väljer att använda ditt kort utomlands.

Fördelar:

Nackdelar:

Effektiv ränta

Exempel från kreditutgivare:
Effektivränta 16,78 % (20,43 % med pappersfaktura), vid utnyttjad kredit på 20 000 kr. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 692 kr (22 040 kr med pappersfaktura). Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 1 808 kr vid betalning med e-faktura, 1 837 kr med pappersfaktura) och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.
Mer information