Collector Easyliving

Collector-Easyliving
4.9/5

Collector Easyliving - Ett kreditkort utgivet av Collector Bank

Collector Easyliving är ett kreditkort utgivet av nischbanken collector bank. I denna recension går vi igenom för och nackdelar med att inneha detta kort. Det finns många aspekter att ha i åtanke när man väljer ett kreditkort. Vad har kortet för maxkredit, årsavgift, effektiv ränta, räntefria månader, reseföring, valutapåslag och mycket mer. Vi går igenom allt detta och sammanställer det i en lättläslig recension.

Varför Collector Easyliving?

Collector bank easyliving kreditkort är ett kort som är utgivet av nishbanken Collector bank med huvudkontor i Göteborg. Bolaget är börsnoterat på Stockholmbörsen sen några år tillbaka.

Collectors easyliving är ett av de bättre kreditkorten som finns på marknaden med många nyttiga förmåner. Det är ett alldagligt kort som passar för dig som vill handla i butik, på nätet eller använda på resan. Du kan smidigt samla alla dina köp på en och samma faktura vid månadsslutet. Easyliving kreditkort har en räntefri betalningsperiod på 56 dagar vilket gör att du har god tid på dig att betala dina skulder helt räntefritt.

Kreditkortet från Collector är mycket gynnsamt på resan. Om du bokar din resa med kortet omfattas du av collectors kompletterande reseförsäkring. I kortet ingår även självriskreducering på hyrbil vilket kan spara mycket pengar om olyckan är framme.

I Collectors app som är kopplat till kreditkortet kan du hålla koll på dina betalningar, hur mycket kreditutrymme du utnyttjat och mycket mer. Appen hjälper dig att få stenkoll på din ekonomi. Ladda enkelt ner den i Appstore eller i Google play butik.

Åldersgräns:

20

Inkomstkrav:

120.000kr/år

Årsavgift:

195kr

Avi-avgift:

0kr vid e-faktura

Valutapåslag:

0%

Uttagsavgift:

3% (lägst 45kr)

Korttyp:

MasterCard

Maxkredit:

100.000kr

Räntefria dagar:

56 Dagar

Kreditränta:

13,95%

Minsta månadsbetalning:

1/36 av skulden, lägst 99kr

Accepterar betalningsanmärkning:

Nej

Fördelar & nackdelar med Collector Easyliving

Hög maxkredit
Kortet har en kreditgräns på 100 000kr. Du väljer när du ansöker om ditt kreditkort om hur stor kredit du önskar varje månad. Det går att välja mellan 10 000 till 100 000 i kredit. Det ingår en hel rad med försäkringar om du betalar med kortet.

Egen pin-kod
Något som är mycket smidigt med Collector easyliving är att du själv väljer vilken Pin-kod du vill använda. Du kan även välja färg på ditt kreditkort, det finns tre färger att välja mellan, lila, rosa och svart.

Ingen valutapåslagsavgift
Kortet saknar valutapåslag vilket gör att det är mycket gynnsamt för dig som reser och handlar i andra valutor än den svenska. Många kreditkort tar ut runt 3 procent i valutapåslagsavgift vilket gör att dina köp i andra valutor kan bli mycket kostsamma.

 

 

Fördelar:

Nackdelar:

Effektiv ränta

Exempel från kreditutgivaren:
Årsavgift är 195 SEK. Vid ett kreditbelopp om 20 000 kr med årlig kreditränta om 13,95 %, 12 betalningsperioder och 45 räntefria dagar har nyttjas uppgår den effektiva räntan till 13.95 % (12.98 % utan årsavgift). Beräkningen utgår vidare från att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag eller liknande. Andra sätt att utnyttja krediten kan leda till högre effektiv ränta.
Mer information