CFD-handel

CFD står för “contract for difference” och betyder att man inte äger den underliggande tillgången, men har ändå möjlighet att genom detta kontrakt kunna spekulera i tillgångens pris upp- och nedgångar. 

Med ett CFD-kontrakt kan man bland annat handla aktier, valutor, index, råvaror och ETF:er.

Varför handlar man med CFD-kontrakt?

Fördelen med att handla med CFD-kontrakt är att man kan använda hävstång för att få större exponering mot sitt kapitalunderlag och på så sätt ha möjlighet till större vinster, men dessvärre även större förluster. De flesta CFD-mäklarna kräver att man använder hävstång för att få handla med CFD-kontrakt.

Vilken CFD-mäklare ska man välja?

Det finns väldigt många CFD-mäklare att välja mellan och därför rekommenderar vi att man besöker Fxhandel som är en jämförelsesajt för CFD-mäklare som rangordnar de bästa och sämsta forexmäklarna allt för att du som kund ska få hjälp att välja den mäklaren som passar dig bäst.

Det finns flera stora mäklare så som IG Markets eller mindre nischade mäklare som växer snabbt som Skilling eller Avatrade med många tekniska nymodigheter som ett flertal olika plattformar med mera.

Hur deklarerar man CFD-handel?

Det är också svårt att veta hur man ska betala skatt eller deklarera när man har handlat med CFD-kontrakt. Besök i så fall denna sida på Skatteverket.