Bensinkort - Välj det bästa kreditkortet för drivmedel

I listan nedan har vi har jämfört bensinkort så att du ska få en bra överblick att välja bland aktuella kreditkort för drivmedel för att kunna dra fördel av rabatter på bensin och diesel samt samla poäng till bonusar.

Preem

Preem kreditkort
5/5

Shell

shell kreditkort 2
5/5

Circle K

Circle K kreditkort
5/5

OKQ8

OKQ8-kreditkort
4.7/5

Volvo

Volvia bensinkort
4/5

Vad är ett bensinkort?

Här jämför vi bensinkort där du kan tanka på kredit och få en specificerad faktura i månadsslutet på alla tankningar du genomfört under månaden. Kreditkort för drivmedel fungerar på samma sätt som ett vanligt kreditkort där du lånar pengar av banken eller kreditinstitutet för att finansiera ditt drivmedel. Ofta kallas ett kreditkort för drivmedel bensinkort, tankkort eller kreditkort för bensin, men du kan naturligtvis tanka din bil med samtliga produkter som bensinstationen erbjuder såsom diesel och etanol.

Bensinkort-Kreditkort-nu

Fördelar med ett bensinkort

Det finns väldigt många fördelar med att använda ett bensinkort när du handlar drivmedel eller andra vardagsinköp. Om du inhandlar din resa på kreditkortet täcks du i många fall av en reseförsäkring som kan vara till nytta om oförutsedda händelser inträffar när du är på resande fot.

Du kan även samla allt på en faktura så att du har koll på summan du tankar eller handlar för varje månad. Om du någon månad inte får ihop ekonomin finns möjlighet att delbetala denna faktura, ibland helt räntefritt.

Vissa kort erbjuder tanka-fel-försäkring som kan vara skönt att ha om man råkat fylla på fel drivmedel i tanken. Dessutom kan du få upp till 25% rabatt på diesel och bensin om du använder ett kreditkort varje gång du tankar. 

Bensinstationer med tankkort

Alla stora bensinstationer i Sverige erbjuder egna tankkort för rabatt på drivmedel eller bonusar. Nedan informerar vi om de största aktörerna på drivmedel i Sverige och information om deras kreditkort och bonusar på drivmedel.

Shell Mastercard

Shell var tidigare en av de största bensinstationerna i Sverige, men efter att de sålt större delen av sin verksamhet till St1 i Sverige har det numera endast några hundra stationer kvar. 

Shell är en av världens största oljeleverantörer med huvudkontor i Haag, Nederländerna. Med Shell Mastercard kan du utöver rabatter på fordonsbränsle och erbjudanden i butik använda som ett vanligt kreditkort som ger dig försäkringsförmåner och mycket annat. 

Ett Shellkort kan dessutom användas på samtliga St1 stationer i Sverige och Finland och gör det möjligt att tanka på omkring 900 stationer. Shell företagskort erbjuder samma förmåner som för privatpersoner men kan faktureras bolaget i stället.  

Circle K

Circle K är inklusive Ingo Sveriges största leverantör av fordonsbränsle med runt 700 stationer varav cirka 300 fullservice stationer med butiksförsäljning. 

Circle K är ursprungligen ett amerikanskt bolag men huvudkontoret ligger numera i Kanada. 2016 tog man över samtliga av norska Statoils stationer i Sverige och har snabbt blivit ett starkt varumärke i Sverige, Skandinavien och Baltikum. 

Med ett Cirkle K kort får du rabatter på drivmedel upp till 25 öre per liter. De erbjuder även Circle K Mastercard som kan användas som ett kreditkort samt dra fördel av de förmåner som ges på deras vanliga bensinkort. Cirkle K företagskort kan användas med samma förmåner som privatkortet men faktureras bolaget istället.

Preem

Preem är en av de största återförsäljarna av drivmedel i Sverige och har en stor andel av marknaden. De har cirka 600 tankställen runtom i Sverige vilket gör att du sannolikt hittar en station när du är ute på vägarna. 

Preem Mastercard lanserades för att låta sina kunder få drivmedelsrabatt vid sina köp och samla alla tankningar på samma faktura vid slutet av månaden. 

Med ett Preemkort kan du spara upp till 25öre per liter. Du kan ta del av samma erbjudanden på ett Preem företagskort men istället faktureras företaget.

OKQ8

Okq8 är Sveriges största försäljare av drivmedel och har bakgrund i folkhemssverige och var tidigare ett svensk kooperativ som drevs som en ekonomisk förening. Numera är man i hopslagna med Kuwait Petroleum International sedan 1999, man ändrade då namnet till OKQ8. 

OK har ungefär 700 bensinstationer runtom i Sverige vilket gör dem till den största drivmedelsåterförsäljaren i landet. Med ett OKQ8 kort kan du spara mycket pengar på drivmedel och få bra rabatter på deras sortiment i deras servicebutiker. 

OKQ8 Visa är deras kreditkort som du kan använda som ett vanligt kreditkort. Du kan dessutom teckna ett OKQ8 företagskort och ta del av samma förmåner som på ett privatkort.

Ingo

Ingo är Circle Ks varumärke i Sverige och Danmark för obemannade stationer för drivmedel. I Sverige har man etablerat cirka 250 stationer och finns i hela landet. 

Med ett Ingo kort kan du spara pengar på drivmedel och samla allt på en faktura i slutet av månaden. 

Ingo-kortet kan du även använda hos Circle K, men det kan endast användas till drivmedel och det går inte att köpa något i deras servicebutik. Med Ingo företagskort erhåller du samma förmåner som med ett privatkort på ditt företag.

ST1

ST1 ett finskt bolag etablerat i Sverige sedan 2004 och har de senare åren genomfört en stor expansion i Sverige vilket gör bolaget en av de största säljarna av fordonsbränsle i Sverige. 

ST1 marknadsför sig som automatiserade stationer utan personal och på så vis ska kunna erbjuda kunderna marknadens lägsta pris på drivmedel. 

Med ett St1-kort kan du få förmånliga rabatter på drivmedel och mycket mer. St1 Mastercard är ett kreditkort som du även kan använda vid andra inköp. Med ett St1 företagskort kan du ta del av samma förmåner som på ett privatkort på ditt företag.

Bensinkort företag

Samtliga företag erbjuder tankkort för företag och där kan ni spara mycket pengar även om ni har ett eller flera fordon på bolaget. Det är ett bra sätt att hålla koll på kostnaderna varje månad genom att få en specificerad faktura på samtliga kort på en faktura. Detta gör det enkelt att bokföra och lätt att få en bra överblick av kostnadsbilden. Företaget drar också nytta av de generösa rabatterna som ges på kortet.